slider04.jpg slider02.jpg slider06.jpg slider05.jpg slider03.jpg slider01.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Zondag 23-11: een dag Van Goudse Kazen tot Dubbel Dee

25-11-2014 | Website
Nieuwsafbeelding
Je zult maar die bofferd zijn die vanaf 11:00 's ochtends tot 18:00 uur 's avonds op de hockeyclub hebt rondgelopen. Overal werd gestreden voor de punten op het scherpst van de snede. Het gaat er heet aan toe in onze seniorencompetities zo vlak voor de winterstop. Op onze commandoheuvel voor het clubhuis overzien we de HCZ-slagvelden het beste. 

Om 11:00 uur staan de heren 2 en 3 in slagorde klaar voor de eerste ontmoetingen op het Saewolder strijdtoneel. Heren twee behaalt een fantastisch resultaat door in de laatste minuut de naaste concurrent te verslaan en staat nu fier eerste in de 5e klasse met 5 punten voorsprong. Voorzichtig kan gehoopt worden op een groots kampioensfeest. 

Heren drie krijgt in de pauze van Jolanda de nodige morele en catering ondersteuning. Blauwe Hap helpt ons op het Blauwe Veld.  Met door Jolanda herself geschilde appels en peren in de maag, gaan de mytische krijgsheren van Phoenix met 3-0 naar huis terug. Heren drie hoeft zich nu minder degradatiezorgen te maken en kijkt stiekem weer een beetje omhoog. Het is overigens wel oppassen geblazen bij Phoenix uit. Het schijnt dat uit de as weer een nieuwe vuurvogel ontstaat. 

We schakelen moeiteloos door naar de Dames 1. Zij leveren een topprestatie af door gelijk te spelen tegen de koploper. De Duitse taktiek van heren 2 door in de laatste minuut te scoren kan helaas niet worden gekopieerd, doordat een doelpaal als onneembare stelling dat weet te voorkomen. Chapeau! We zijn wel blij dat we niet altijd Duits winnen vanaf de hockeytribunes. Daar krijg je maar een slechte naam van. 

Op het veld naast Dames 1 weert ons Dames A zich dapper tegen de dames Naarden DD. Naarden Dubbel Dee bleek net een maatje te groot..... 

Om 14:30 treedt Heren 1 aan tegen Gouda. Heren 1 sloeg vol overgave de gaten in de Goudse kazenverdediging. Als vliegen op de stroop(wafels) vielen de Heren Eners het vijandelijke gebied aan. Een glansrijke overwinning. De herenlinie is goed bezig met drie belangrijke overwinningen op de zondag!  

Kijkend naar links zie ik hoe Dames 3 het crème de la crème van Nijkerk Dames 1 verslaat met 3-2.  Onze beloften uit de damestak zijn duidelijk op weg om zich stevig te vestigen in de middenmoot. Knap hoor! 

Dames twee laat in de vijfde klasse de kleinste uitslagen zien. Het is moeilijk om van ze te winnen met slechts 8 tegendoelpunten in 10 wedstrijden! Gisteren gingen ze helaas strijdend ten onder. Met 0-1 natuurlijk. Maar we kunnen allemaal leren van deze verdediging! Het lijkt een Zeewoldense trend om niet te verliezen op het aantal doelpunten voor, maar het aantal doelpunten tegen. Dames twee breekt volledig met deze trend. Volgende keer allemaal kijken hoe ze dat flikken! Ja: ook heren 1!

Met vriendelijke groet,
Ridder Roelant

Reacties

Jolanda Baarspul
Een prachtige impressie van deze zonnige zondag. En inderdaad was het jammer dat er niet veel mensen bleven kijken naar dames 2. Ook zij kunnen kampioen worden!

Reageer op het nieuws