slider05.jpg slider04.jpg slider02.jpg slider03.jpg slider06.jpg slider01.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Zaalhockey

7-9-2018 | Zaalhockey

Beste trainer/coach/teammanager,


Ondanks dat we nog maar net met het veldseizoen zijn gestart, is de voorbereiding op het zaalhockeyseizoen al begonnen. Wij willen jullie informeren dat de zaalhockeycommissie met een nieuwe samenstelling dit seizoen is gestart. Aangezien de KNHB op zeer korte termijn wil weten hoeveel teams er ingedeeld moeten worden, vragen wij jullie om bij je eigen team te informeren welke meiden en jongens mee willen doen aan het zaalseizoen.


Graag horen wij vóór 14 september van jullie een reactie met daarin:

1) de naam van je team

2) of jullie meedoen met de zaalcompetitie (dus ook reageren als jullie niet meedoen)

3) (een inschatting van) het aantal spelers van het team dat meedoet

4) naam van de teambegeleider/coach en zijn/haar e-mailadres en telefoonnummer.

De kosten voor zaalhockey zijn ongeveer €55,- per persoon (onder voorbehoud van besluitvorming bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering)


Algemene informatie zaalhockey

Zaalhockey wordt indoor gespeeld op een veld met balken. Een team bestaat uit 5 veldspelers en een keeper. Vanwege de intensiteit worden halverwege de helft van een wedstrijd de veldspelers gewisseld. Per team mogen maximaal 12 spelers per wedstrijd worden opgesteld, inclusief de keeper. Zijn er meer dan 12 spelers in een team, dan moeten er per wedstrijd enkele spelers worden uitgeroosterd.

Het zaalhockey seizoen 2018-2019 loopt van 1 december 2018 tot en met 16 februari 2019. Tijdens dit zaalhockey seizoen kan de lange winterperiode overbrugd worden. Naast het plezier is zaalhockey bevorderlijk voor de techniek en conditie en kan iedereen in goede vorm weer het lenteseizoen van het veldhockey in.


De wedstrijden en trainingen

De wedstrijden worden gespeeld in de weekenden. De thuiswedstrijden vinden plaats in sporthal de Horst en het Baken. Afhankelijk van het rooster van de bond kan dit zowel op zaterdag als op zondag zijn. Wedstrijden worden gespeeld in een 3-luik. Je speelt dus 2 wedstrijden op 1 dag. Dat betekent dat 3 teams uit dezelfde poule [poule van 7] op één locatie samenkomen en ieder twee wedstrijden speelt, elk van 2x20 minuten.

Per team kan er zes keer worden getraind, dit komt neer op ongeveer 1 training per 2 weken. Omdat er de sporthallen "op prime time” verhuurd zijn, zullen wij moeten puzzelen naar de geschikte dagen en tijdstippen. Wij hopen dat samen met jullie op een zo evenwichtig mogelijke manier te doen. Voorlopig hebben wij de volgende blokken voor trainingen gereserveerd, maar houd er rekening mee dat er soms ook op zondag getraind moet worden om alle teams 6 trainingen te kunnen aanbieden:


Men moet spelen met een zaalhockeystick en op (gewone) gymschoenen (zonder zwarte zolen). Een zaalhockeystick kost ongeveer 20-30 euro. Tijdens de wedstrijden is er toezicht in de zaal door de ouders van de junioren speelsters [zaalwacht]. Coach/teammanagers delen hierin ouders voor in. In tegenstelling tot de veldcompetitie deelt de coach/teammanager ook het vervoer in.

Voor de de jongste jeugd zullen er trainingen worden verzorgd door de hockeyschool. In samenwerking met de hockeyschool worden er zaalhockey clinics georganiseerd voor de 8-tallen, D-teams en C-teams. Deze clinics kosten 5,- Euro per deelnemer.


Aanmelding

Dus nogmaals, vóór 14 september doorgeven aan [email protected] of jullie  mee willen doen aan het zaalhockeyseizoen 2018-2019.


Naam team


Deelname zaalhockey

Ja/nee

Aantal spelers/speelsters


Naam begeleider (s)


E-mail / telefoon

Met sportieve groet,

HCZ

Zaalcommissie Hockeyclub Zeewolde


Simone Dupont (voorzitter)

Annemarie Krijkamp (lid)

Adrian Lammers (lid)
Gerelateerd nieuws