slider04.jpg slider06.jpg slider03.jpg slider05.jpg slider02.jpg slider01.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

HCZ Dames 1 - Flevoland Dames 1

12-6-2017 | Club
Nieuwsafbeelding
Vandaag stond alweer de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Thuis tegen Flevoland, Dronten. Ondanks dat zij de laatste plek innamen op de ranglijst hadden wij veel moeite tijdens onze eerste ontmoeting op Dronten. Pas in de laatste vijf minuten wisten wij toen twee keer te scoren en een 1-1 om te buigen in een 1-3 overwinning. 
 
Dat wilden we vandaag anders doen. Het was een warme dag en we gingen fel van start. 
We begonnen goed, maar waren slordig in de omschakeling. Flevoland was een stuk effectiever en binnen 7,5 minuut stonden we 0-2 achter. Dat waren al twee onnodige tegendoelpunten teveel. Gelukkig konden we onszelf snel herpakken en begonnen weer als team te hockeyen. Na een mooi 1-2’tje tussen Dannii en Sabina over het middenveld, kon als laatste station Jasmijn bereikt worden die de keepster van Flevoland handig passeerde en tekende voor de 1-2. 
We bleven goed combineren en uiteindelijk was het Luca die zorgde voor de 2-2 na een knappe backhand vanaf kop cirkel in de kruising. 
Ons spel was erg wisselvallig. We waren duidelijk de betere ploeg, maar maakte het onszelf erg lastig door onnodig balverlies. We gingen de rust in met een stand van 2-2. Dit was duidelijk niet waar we op gehoopt hadden. 
 
In de tweede helft waren we van plan beter in de combinatie te gaan hockeyen en onszelf te gaan belonen met doelpunten. Helaas kregen we eerst nog een strafbal tegen. Kim speelde vandaag haar laatste wedstrijd en kreeg het voor elkaar de bal met het haakje van haar stik uit de hoek te tikken. Knappe redding! 
Het einde van de wedstrijd naderde en de stand was nog steeds 2-2. 
10 Minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen we eindelijk op dreef. Saskia zorgde voor de verlossende 3-2. Dit was een opluchting! Nu door. Vervolgens was het Luca die haar tweede van de dag maakte. Met een knappe turn wist zij de keepster van Flevoland te passeren en de 4-2 te maken. Binnen een minuut volgde de 5-2. Een mooie aanval werd het net in getipt door Meinke. We bleven hoge druk spelen en na een onderschepping van de voorhoede kwam de bal weer bij Meinke terecht die net als Luca haar tweede maakte en ook in een 1:1 met een mooie passeerbeweging de keepster van Flevoland wist te passeren. In vijf minuten vielen 3 goals. Iets wat veel eerder gebeurd had moeten zijn en een beetje een déja vu was van de uitwedstrijd op Dronten. 
In de laatste minuten scoorde Dannii de 7-2 na een super mooi uitgespeelde aanval over verschillende schijven. 
Uiteindelijk hebben we de wedstrijd om kunnen zetten in een 7-2 winst en zijn we verzekerd van onze 4e plek.
Vandaag speelden Luca en Kim hun laatste wedstrijd van het seizoen. Beiden hebben ze dit op een mooie manier gedaan. Kim met haar redding van de strafbal en Luca met twee mooie goals. Aankomende zondag nemen wij afscheid van een aantal teamgenoten. We spelen dan alweer onze laatste (uit)wedstrijd tegen Montfoort. Laten we er een mooie wedstrijd van maken!Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws