slider05.jpg slider03.jpg slider01.jpg slider04.jpg slider02.jpg slider06.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

HCZ GAAT ROOKVRIJ!

3-4-2018 | Club
Nieuwsafbeelding
NIEUW ROOKBELEID VAN START BIJ BEGIN VELDSEIZOEN 2018

Met ingang van het nieuwe veldseizoen, maart 2018 gaat er een nieuw rookbeleid van start op Hockeyclub Zeewolde.
Vóór, tijdens en na afloop van wedstrijden en trainingen mag er niet meer gerookt worden rond de velden en op het terras voor de kantine. Voor rokers wordt een aparte plek ingericht aan de zijkant van het clubhuis, de zijde van de keeperlockers & kleedkamers. 
Hockeyclub Zeewolde wil met dit nieuwe rookbeleid aansluiten bij de nationale campagne "Op weg naar een rookvrije generatie”. Als ‘Helderste club van Nederland’ willen we ook de campagne rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te kunnen groeien. Dit kan alleen in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten en met goede voorbeelden om zich heen. Zeker in een sportieve omgeving is het belangrijk hier werk van te maken! De campagne is hard nodig: iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan het roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid, om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar.

WAT GAAN WE ERVAN MERKEN?
Op de ramen van de kantine en aan de hekken van het veld hangen bordjes die de boodschap van het rookvrij sporten uitdragen. 
Het wordt aangemoedigd dat leden van Hockeyclub Zeewolde elkaar en onze gasten aanspreken op het nieuwe rookbeleid. We doen dat natuurlijk wel altijd vriendelijk en beleefd, maar wel stellig. Het is niet de bedoeling om rokers als een soort misdadiger te zien, iedereen is vrij om hierin zelf een keuze te maken, wel willen we duidelijk maken dat we in het belang van onze kinderen graag serieus werk willen maken van een rookvrije sport omgeving.

MAG ER DAN HELEMAAL NIET MEER GEROOKT WORDEN?
Zoals aangegeven wordt er voor rokers een aparte plek ingericht aan de zijkant van ons clubhuis richting de keeperlockers & kleedkamers. Zoals aangegeven is het doel vooral om de jeugd te bewegen niet te ‘beginnen’ met roken, niet om volwassen rokers te bekeren. Wel is daarbij aangegeven dat er geen peuken op het terras blijven liggen, en dat asbakken direct na afloop goed geleegd en gereinigd worden. 

Wij danken de rokers bij voorbaat dat zij zich aan het nieuwe rookbeleid zullen conformeren.