slider02.jpg slider01.jpg slider06.jpg slider04.jpg slider03.jpg slider05.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Corona Update 15-11-2020

16-11-2020 | Club
Nieuwsafbeelding

Beste leden, vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen,

 

Met de laatste berichtgeving met betrekking tot de Corona maatregelen/beperkingen zijn er ook weer nieuwe ontwikkelingen voor de hockeysport waarvan wij jullie met dit bericht op de hoogte willen brengen.

 

Nadat eerder al is besloten dat het zaalhockey dit seizoen is komen te vervallen is recent aangekondigd dat ook de midwintercompetitie is komen te vervallen. De voornaamste reden voor deze keuze is dat het in ieder geval tot half december niet mogelijk is om competitiewedstrijden te spelen en dat er derhalve geen volwaardig midwinter-programma te maken is. Daarnaast heeft de bond bedacht om de reguliere competitie zodra het toestaat te laten beginnen om de opgelopen achterstand in te halen.

 

De huidige maatregelen:

· Tot en met half december kan er géén competitie worden gespeeld;

· Senioren mogen de komende weken maximaal in groepjes van 2 trainen met 1,5 meter afstand (KNHB is druk bezig om deze maatregel zo snel mogelijk te versoepelen).

· Jeugdteams mogen blijven trainen zonder restricties. Aan jeugdteams blijft het toegestaan onderlinge wedstrijden binnen de club te spelen.

· Na de afgelasting van de zaalhockeycompetitie gaat ook de midwintercompetitie definitief niet door.

 

Nu Nederland de piek van de tweede golf gehad lijkt te hebben durft de KNHB wel weer voorzichtig vooruit te kijken en hebben inmiddels twee scenario’s voor de herstart van de competitie in gedachten:

Secenario 1.

Voor de jeugd en jongste jeugd kan/mag in het weekend van 9/10 januari 2021 er weer gespeeld worden. De wedstrijden die niet gespeeld zijn in oktober/november 2020 worden dan afgewerkt en zal in maart de rest van het seizoen zoals gebruikelijk worden voortgezet. Senioren teams starten niet eerder dan 17 januari.

Secenario 2.

Indien er pas in februari gestart of later gestart wordt dan zal het zo zijn als scenario 1 met de toevoeging dat er (met name bij de jeugd) aanpassingen nodig zullen zijn in het huidige competitie format.

Het is helaas dus even afwachten hoe de ontwikkelingen en de daarbij genomen maatregelen gaan lopen, maar het is vooralsnog duidelijk dat er tot het 2e weekend van januari sowieso geen competitie gespeeld gaat worden.

Het bestuur van H.C. Zeewolde

Jack, Edwin, Erika, Hylke, René, Tiki, Hero, Mario en Marnix