slider03.jpg slider06.jpg slider04.jpg slider01.jpg slider02.jpg slider05.jpg
Mijn Team
Jeugd
Senioren
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Teamindelingen 2021-2022

6-6-2021 | Club
Nieuwsafbeelding

TEAMINDELINGEN 2021-2022

Vanaf nu staan de teamindelingen voor seizoen 20201-2022 op de website van HC Zeewolde.  In verband met de privacywet kan de indeling via de volgende stappen worden ingezien:

-Mijn HCZ
-Club
-Documenten

-Technische Commissie

-Teamindelingen 2021-2022

Maar hoe komen die indelingen eigenlijk tot stand? We leggen graag uit waar we allemaal mee te maken hebben, en hoe we vervolgens tot onze keuzes komen.

 

KNHB peildatum

De peildatum van de KNHB is 1 oktober van het betreffende competitiejaar. De leeftijd van het lid op deze datum is in de basis bepalend voor de indeling in een team:

6 of 7 jaar: F-jeugd

8 of 9 jaar: E-jeugd

10 of 11 jaar: D-jeugd

12 of 13 jaar: C-jeugd

14 of 15 jaar: B-jeugd

16 of 17 jaar: A-jeugd

Wanneer we hiervan af willen wijken moet de club een verzoek tot dispensatie indienen. Op basis van leeftijd schuif je door, terwijl iets jongere kinderen nog een jaar in dezelfde lijn blijven. Dit is iets wat zich elk jaar voordoet.


Indeling op sterkte of breedte

In de basis is HCZ een breedte sportvereniging. Daar waar binnen bepaalde lijnen de aantallen leden het toelaat kan er ingedeeld worden op sterkte. De meisjeslijn is wat uitgebreider dan de jongenslijn. Spelers, ouders, coaches en trainers dienen ervan doordrongen te zijn dat hockey een teamsport is, en dat teams een mix zijn van meer- en minder getalenteerde spelers. Het eerste jaar leer je, het tweede jaar leidt je als speler. We proberen met de teamindelingen te realiseren dat het voor elk lid zo leuk en leerzaam mogelijk hockeyen is.

 

Kwaliteiten en ontwikkeling spelers

Vooruitlopend op de teamindeling geven de trainers en coaches input aan de lijncoördinatoren over de kwaliteiten, ontwikkeling, en leerpunten van de spelers. Ook worden alle spelers tijdens trainingen en/of wedstrijden geobserveerd door scouts. Deze scouts zijn stuk voor stuk mensen met een ruime hockeyachtergrond en vaak ook trainingsbevoegdheden. Deze zorgvuldig verkregen input dient als basis voor de teamindeling.

 

Hoe verder

Een indrukwekkend team mensen is in deze lastige corona periode zeer zorgvuldig bezig met het indelen van alle teams. Het is een afweging tussen belangen van uw kind, het team, en de club. De ervaring leert dat het gelukkig slechts in hoge uitzondering nodig is om de teamindelingen aan te passen.

 

Elk jaar doet zich de situatie voor dat ouders meer toelichting willen hebben over de gemaakte keuzes met betrekking tot de teamindeling. Om te voorkomen dat iedereen met iedereen gaat mailen en appen willen we graag een moment organiseren waarop u face-to-face uw vragen in een 10 minutengesprek kunt stellen. Dit zal zijn op dinsdag 8 en woensdag 9 juni vanaf 18.30 uur. Opgeven kan tot/met maandag 7 juni  20.00 uur naar [email protected]

De lijncoördinatoren, scouts en TC zullen dan op de club aanwezig zijn om dan graag in een persoonlijk gesprek aan u uit te leggen hoe we tot onze keuze zijn gekomen.

 

Tot slot de regionale competitie

Voor een goede voorbereiding van het komende seizoen hebben wij besloten om de KNHB regionale competitie met de nieuwe teams te gaan spelen. Dit betekent ook dat je vanaf maandag 7 juni ook met je nieuwe team gaat trainen. Kijk even goed wanneer en hoelaat je moet trainen via HCZeewolde.nl/Competitie/Trainingen. Vanwege de COVID-versoepelingen is het allemaal kort dag, maar de KNHB had geen andere keuze. We hopen allemaal op jullie flexibiliteit en begrip hiervoor. Voor diegene die opgezegd hebben of doorschuiven naar de senioren bieden we je de mogelijkheid om toch nog mee te doen. Wil je dat, stuur dan even een bericht naar [email protected] en dan kijken wij in welk team er de meeste ruimte is. 

 

Me sportieve groet,

TC en Lijncoördinatoren HC Zeewolde
Gerelateerd nieuws